Инспекција утврђује дешавања у фабрици

М. Ч.
Инспекција утврђује дешавања у фабрици

БAЊAЛУКA - Влада РС упутиће инспекцијске органе који треба да утврде све околности у вези са "Фабриком дувана" Бањалука, рекао је у петак предсједник Владе РС Aлександар Џомбић, коментаришући 30 отказа које је директор ове фабрике радницима подијелио у сриједу.

- Влада РС ће провјерити да ли је купац државног капитала у "Фабрици дувана" испоштовао приватизациони уговор и да ли је тај уговор истекао - нагласио је Џомбић, подсјећајући да је Инвестиционо-развојна банка раније казнила "Фабрику дувана" Бањалука са 84.000 КМ због четири непријављена радника.

Предсједник Синдикалне организације "Фабрике дувана" Бањалука Мирослав Маринковић каже да су се радници обраћали свим надлежним институцијама, али да конкретан одговор нису добили.

- Тражимо да се стане у крај тортури и отказима у предузећу, као и да се види шта се дешава у фабрици, с обзиром на то да 27. септембра ове године истиче пет година купопродајног уговора који што прије треба да се испита и да се види да ли су испоштоване уговорне обавезе - нагласио је Маринковић.

Он је нагласио да ће Синдикат предузети законска средства којима ће се борити ако нико не буде реаговао на апел радника да се ово питање ријеши.

- Срамота је да се гаси једина фабрика дувана у Републици Српској, од које могу да имају користи и привреда и Влада и радници овог предузећа - нагласио је Маринковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана