Импозантан успјех Компаније Бобар

Глас Српске
Импозантан успјех Компаније Бобар

БИЈЕЉИНA - Компанија "Бобар" за 20 година постојања дала је изузетан допринос позитивној стопи раста индустријске производње у РС, постигла импозантан успјех и постала једна од најјачих и најстабилнијих у Српској.

Oво је јуче у Бијељини, поводом обиљежавања 20 година рада и постојања Компаније "Бобар" рекао предсједник Владе РС Милорад Додик, пренијела је Срна. Он је нагласио да је највећи допринос "Бобара", то што ће својим радом омогућити да у структури бруто друштвеног производа у Српској, индустрија буде заступљенија него раније.

Додик је казао да само успјешан бизнис може да доведе до успјешне власти, те да људима треба отворити могућности да раде.

- Обавеза власти је да направи повољан пословни амбијент и Влада РС нема намјеру да било чим ограничава компаније, него, напротив, да их развија - рекао је Додик.

Предсједник Компаније "Бобар" Гаврило Бобар нагласио је да компанија има 1.500 радника, те да послује у пет земаља.

-  Компанија ће ову годину завршити са 90 милиона марака укупног прихода, што је на прошлогодишњем нивоу, а укупна добит износиће три до четири милиона марака - истакао је Бобар.
Додик је поводом обиљежавања 35 година постојања предузећа "Елвако" рекао да је оно један од све већег броја добрих примјера у РС, гдје се значајно улаже у индустријску производњу, која је у овој години у односу на прошлу већа за готово 20 одсто.

- Важно је истаћи да ће запослени у "Елваку" имати обезбијеђен посао и у наредној години, те да ће осавремењивањем постројења и погона, повећати конкурентност на тржишту - казао је Додик.

Директор "Елвака" Саво Радић рекао је да предузећа данас запошљава 230 радника, те да је у његову ревитализацију Компанија "Бобар" уложила два милиона марака и постала њен већински власник.

- "Елвако" је у предратном периоду важио за једног од највећих произвођача жице и арматурних мрежа на подручју бивше Југославије. За вријеме рата изгубили смо производњу, а тиме и тржиште, и били смо принуђени да смањимо број запослених - рекао је Радић и додао да је ово предузеће од 2001. године акционарско друштво.        

"Сава"

Премијер Додик је рекао да ће питање Прехрамбене индустрије "Сава" бити ријешено потписивањем уговора са новим власником, чиме он преузима ревитализацију комплетног производног програма и чиме се рјешава деценијски проблем у Бијељини. Нагласио је да се са становишта пољопривредне производње, почетком рада "Саве", ствара нови, значајан предуслов за њен развој. Додик је додао да је Бијељина примјер како се посрнули гиганти успјешно могу ревитализовати у сарадњи са Владом РС.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана