Имовина Синергије плус на добошу

Марина Чигоја
Имовина Синергије плус на добошу

Бањалука - На првој јавној лицитацији за продају имовине МКД "Синергија плус" у стечају, која ће бити одржана 27. јуна, биће понуђена имовина овог друштва вриједна 11,3 милиона марака.

Укупна вриједност непокретне имовине "Синергије плус" која ће бити понуђена на продају износи 9,8 милиона марака.

Од непокретне имовине на продају ће бити понуђен пословни објекат, у улици Булевар Војводе Степе Степановића у Бањалуци, укупне површине 2.950 метара квадратних. Процијењена вриједност ове некретнине износи 8,5 милиона КМ и то је почетна цијена испод које се не може продати.

На продају су и канцеларијски простори у улици Младена Стојановића у Бањалуци. Један је површине 389 метара квадратних, а биће понуђен по цијени од 947.760 КМ, док је други површине 99 метара квадратних и његова цијена је 250.852 КМ.

Продаје се и пословни простор у Градишци површине 56,97 метара квадратних, а његова процијењена вриједност износи 66.638 КМ и представља почетну цијену.

На продају је понуђен и удио од 100 одсто у предузећу "Синергија инвест" из Бањалуке, по цијени од 1,4 милиона КМ.

На лицитацији ће бити понуђена и покретна имовина вриједна 118.207 КМ, а продају се аутомобили, канцеларијски намјештај, рачунари.

Стечајни управник "Синергије плус" Милан Латинчић истакао је да је процијењена вриједност имовине уједно и најнижа цијена.

Скупштина повјерилаца "Синергије плус" одлучила је почетком године да ово микрокредитно друштво настави да ради на наплати већ пласираних кредита до краја 2014. године, послије чега ће ићи у ликвидацију.

Латинчић је раније рекао да су проблем "Синергије плус" били велики трошкови, инвестиције и ненаплативи кредити.

- Вриједност парничних поступака за наплату потраживања износила је око 9,4 милиона КМ, што говори да је наплативост кредита врло лоша - рекао је Латинчић.

Укупно пријављена потраживања повјерилаца "Синергије" износе 29,9 милиона КМ, од чега је 26,7 милиона КМ признато, а оспорено 3,2 милиона КМ.

Окружни привредни суд у Бањалуци отворио је 24. септембра прошле године стечај над "Синергијом плус", која је почетком јула исте године поднијела захтјев за стечај јер није била у могућности да отплаћује вишемилионске кредите које је имала.

Агенција за банкарство РС одузела је дозволу за рад "Синергији плус".

Потраживања

Говорећи о тренутном стању у "Синергији плус" Латинчић је истакао да највећу имовину овог друштва чине потраживања која тренутно износе око 17 милиона КМ.

- Наплата иде доста тешко, али организовао сам службу која добро функционише и креће се у оквиру задатака произашлих из закључака Скупштине повјерилаца - нагласио је Латинчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана