Имовина Шећеране на добошу

Capital.ba
Имовина Шећеране на добошу

Бијељина - Одлуком Основног суда у Бијељини 15. октобра биће одржана лицитација за продају девет комбајна за вађење шећерне репе, пет хладњача за шећеровину, ваљак и тлачни филтери бијељинске Фабрике шећера.

Суд је донио одлуку у извршном поступку који је против "Шећеране" покренуо њен бивши директор Бојан Мрђен захтијевајући наплату потраживања у износу од 114.000 КМ. Бојан је син директора "Агрокоп експорт-импорта" Љубе Мрђена, који је осуђен заједно са власником те фирме Зораном Ћопићем због прања новца управо путем "Шећеране". Они су ухапшени под оптужбама да су "опрали" неколико милиона марака нарко-боса Дарка Шарића зарађених од трговине дрогом. Љубо Мрђен је признао кривицу и нагодио се са Специјалним тужилаштвом РС на основу чега је осуђен на шест мјесеци затвора. Специјално тужилаштво је водило истрагу и против Бојана Мрђена, а као доказе је приложило снимљене телефонске разговоре између њега и оца, али он није осуђен.

- Бојан Мрђен је самоиницијативно покренуо тужбу против фабрике шећера, што је учинио још један радник, за разлику од свих других радника који су покренули колективну тужбу за наплату потраживања - каже вршилац дужности директора Фабрике шећера Мехо Фафулић.

"Шећерана" већ годинама не ради, а недавно је Пореска управа РС поднијела захтјев за покретање стечаја. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана