Имовина продата за 968.000 КМ

Јелена Бјелица
Имовина продата за 968.000 КМ

Бањалука - Цјелокупна непокретна имовина стечајног дужника "Чајавец - телекомуникације и електроника" распродата је за укупно 968.000 КМ на трећој лицитацији одржаној јуче у Окружном привредном суду у Бањалуци.

Продата је хала са канцеларијским простором и још двије канцеларије.

Највеће интересовање владало је за куповину хале са канцеларијским простором, која је продата за 845.000 КМ.

Купац је Новак Милаковић, а он је купио и једну канцеларију за 81.500 КМ, док је другу канцеларију по цијени од 41.500 КМ купио Милан Латинчић.

Стечајни управник предузећа "Чајавец - телекомуникације и електроника" Славко Вујанчевић је истакао да је презадовољан овом продајом.

- На овој лицитацији смо зарадили 360.000 КМ више него што је била почетна цијена по којој су се ове некретнине могле продати. Почетна цијена хале са канцеларијским простором је била 548.588 КМ, а излицитирана је и продата по чак 845.000 КМ. Створила се велика конкуренција, поготово око хале са канцеларијским простором, јер купци знају колико вриједи - казао је Вујанчевић.

Нагласио је да се ради се о пословним просторима у центру града, који имају велику вриједност, а сада су морали бити продавани по знатно нижим цијенама.

- Овим средствима биће исплаћен велики дио потраживања који имају повјериоци. Већ раније смо исплатили виши исплатни ред, а повјериоце општег реда са 25 одсто. Прећи ћемо 60 одсто исплате потраживања, а то је у овим условима веома добро - рекао је Вујанчевић.

Додао је да су распродате све некретнине "Чајевац - телекомуникације и електроника", а остало је нешто мало покретне имовине.

- И она ускоро треба да буде на продају, тако да ћемо стечај приводити крају - истакао је Вујанчевић.

Радници

Стечај у предузећу "Чајавец - телекомуникација и електроника" отворен је 7. јула 2011. године и тада су била 93 радника.

- Један број тих радника већ је пензионисан, а преостали су на бироу. Они су добили један дио исплата, тачније 25 одсто потраживања, а са овом продајом добиће и други дио. Сви појединачно добиће исти износ, негдје око 4.000 КМ - казао је Вујанчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана