Имовина Чајавец - МДУ продата за 339.700 КМ

Јелена Бјелица
Имовина Чајавец - МДУ продата за 339.700 КМ

Бањалука - Цјелокупна непокретна имовина стечајног дужника "Чајавец - Мјерно-детекторски уређаји" продата је на петој лицитацији одржаној у петак у Окружном привредном суду у Бањалуци за 393.702 КМ, односно трећину процијењене вриједности.

Продато је 17 канцеларијских простора и производни простор, хала за коју је владало највеће интересовање.

Стечајни управник овог предузећа Алекса Њежић је истакао да је процијењена вриједност ове хале била 282.601 КМ, али по тој цијени нико није хтио да је купи.

- Због тога је одлучено да се на овој лицитацији продаје по почетној цијени, односно трећини процијењене вриједности, а то је 94.200 КМ. Ипак је било више понуда и на крају је купило предузеће "Елта кабел" по најповољнијој излицитираној цијени од 160.000 КМ. У тој хали су се производили мјерно-детекторски уређаји и очигледно су купци у тој хали видјели интерес - истакао је Њежић.

Канцеларијски простори су се такође продавали по почетној цијени која је била једна трећина процијењене вриједности.

- Девет канцеларија је купило предузеће "ЕИБ интернатионал" из Бањалуке, пет Новак Штрбац, док је три канцеларијска простора купио Универзитет за пословне студије - казао је Њежић.

Додао је да ће ова средства бити усмјерена за намирење повјерилаца за трошкове стечајног поступка.

- Потраживања су око 1,5 милиона КМ, док је процијењена вриједност била око 907.000. Значи, и да је имовина продата по процијењеној вриједности, не би било довољно да се подмире сва потраживања повјерилаца - истакао је Њежић.

Додао је да су на продају остали војни производи, за које није било интересовања, као и електроматеријали и инвентар.

Власништво

- Права власништва ће бити пренесена у оноликој мјери колико је посједовао и стечајни дужник, што значи да купци неће моћи да укњиже имовину док се не подијели цјелокупни простор "Чајевца". Зато су ови простори и продавани по нижој цијени - појаснио је Њежић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана