Именовани чланови Управног одбора Електропреноса

Срна
Именовани чланови Управног одбора Електропреноса

Сарајево - Савјет министара БиХ је, на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, именовао Ениса Шантића, Мухамеда Мехмедовића, Бранка Бароша, Драгомира Кецмана и Момира Бјелицу за чланове Управног одбора компаније "Електропренос БиХ".

Они ће уз остале чланове којима још није истекао мандат чинити Управни одбор компаније, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Утврђен је и Приједлог основа за вођење преговора и закључивање Споразума са Владом САД о размјени и обостраној заштити тајних података. Ријеч је о подацима са ознакама "врло тајно", "тајно", "повјерљиво" и "интерно", саопштено је из Савјета министара БиХ.

Претходно је Савјет министара утврдио Приједлог основа за вођење преговора и закључивање Споразума са Владом Португала о размјени и обостраној заштити тајних података. Министарство безбједности доставиће појединачне приједлоге основа Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника је предложен министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић.

Савјет министара БиХ дао је сагласност за прихватање размјене нота споразума за грант помоћ Владе Јапана за набавку метеоролошке, медицинске и опреме за заштиту од временских непогода, у вриједности од три милиона евра.

Споразум се односи на испоруку пројектом спецификоване техничке опреме, односно опреме за праћење метеоролошких појава, као и опреме за праћење временских прилика на аеродромима, хелиодромима, путевима, жељезницама и лукама, те системом за узбуњивање од поплава и водених валова.

Носиоци пројекта биће Министарство безбједности БиХ, Министарство цивилних послова БиХ, Министарство спољне трговине и економских односа и Министарство саобраћаја и комуникација БиХ. Министарство иностраних послова БиХ задужено је да обави размјену нота споразума.

Пројект се реализује на основу билатералног Споразума о техничкој сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Јапана, потписаног 2005. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана