Икеа отворила прву робну кућу у Србији

Срна
Икеа отворила прву робну кућу у Србији

Београд - Шведска компанија "Икеа" отворила је данас робну кућу у Бубањ Потоку код Београда површине 35.000 метара квадратних метара у коју је инвестирала 70 милиона евра и запослила 416 радника.

Компанија "Икеа" је изградила и инфраструктуру око Робне куће "жИкеаж - жБеоград истокж" у вриједности од готово 10 милиона евра.


Ово је прва робна кућа компаније "Икеа" на тржишту Србије и 400. на свијету, а Србија је постала 49. земља у којој шведска компанија има пословне операције и једино ново тржиште у 2017. години.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на отварању Робне куће "жИкеаж - жБеоград истокж" у Бубањ Потоку да је Србија и отварањем овог објекта показала да постаје модерна земља и да је на добром путу.

Он је рекао да је "Икеа" показатељ да Србија није лошија, већ напротив, боља од других и навео да је уживао обилазећи новоотворене салоне.

"Морамо да се боримо, да будемо успешнији и конкурентнији од других. Ја сам оптимиста. Наша индустрија намештаја има могућност да се развија", истакао је Вучић.

"Икеа" је симбол квалитетног и јефтиног намјештаја и других артикала за кућу и највећи је свјетски малопродајни ланац за ту врсту производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана