Хрватска продаје луке, лутрију, Брионе

Taнјуг
Хрватска продаје луке, лутрију, Брионе

Загреб - У наредна два мјесеца у Хрватској ће у процес приватизације ући морске луке Ријека, Плоче, Задар и Шибеник, Хрватска лутрија, Croatia Airlines.

Приватизоваће се и Народне новине, ријечна лука Вуковар као и Петрокемија, изјавио је представник Државне канцеларије за управљање државном имовином (ДУУДИ), Младен Пејновић.

Влада, која ову распродају назива "други круг приватизације", одлучила је да у наредних годину дана дјелимично или потпуно приватизује 28 хрватских државних компанија, преноси портал Seebiz.

Пејновић је са неколико министара већ постигао договор о наставку приватизације, па су му тако зелено свијетло за акцију дали министар поморства, промета и инфраструктуре Синиша Хајдаш Дончић и министар привреде Иван Врдољак, пише Глобус.

Други круг приватизације требало би да буде подјељен у двије фазе, а у првој ће се приватизовати поменутих девет предузећа.

У другој фази, која би требало да услиједи идуће године, приватним улагачима биће понуђено још 19 компанија - Хрватска пошта, ACI, Јадролинија, седам ваздушних лука (Осијек, Пула, Ријека, Задар, Сплит, Дубровник, Загреб), Имунолошки завод, Croatia банка, АПИС, Бриони, Бродарски институт, Хрватска бродоградња - Јадранброд, Club Adriatica, Парк Превлака и Зракопловно-технички центар Велика Горица, тврди лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана