Хрвати заинтересовани за улагање у бијељинску Фабрику шећера

Агенције
Хрвати заинтересовани за улагање у бијељинску Фабрику шећера

Бијељина - Градска управа ће учинити све како би бијељинска Фабрика шећера поново почела да ради, будући да је Земљорадничка задруга “Јанковци” из Хрватске и даље заинтересована за улагања у ову фабрику, рекао је начелник градског Одјељења за привреду и пољопривреду Предраг Јовић, преносе агенције.

- Градска управа је максимално заинтересована за оживљавање шећеране и њен поновни рад, јер је то био један од највећих гиганата у БиХ који је запошљавао много људи, а индиректно и пољопривредних произвођача - рекао је Јовић на састанку са инвеститором и радницима шећеране.

Он је истакао да хрватска задруга “Јанковци” жели да улаже новац и да покрене производњу у шећерани.

- Шећерана нема много заинтересованих инвеститора али ова задруга жели да улаже новац и да запосли људе, а самим тим и да пољопривредну производњу у Семберији подигне на виши ниво - рекао је Јовић.

Предсједник Синдикалне организације Фабрике шећера Миодраг Степановић рекао је да су радници разочарани и очајни због ослобађајуће пресуде власнику шећеране Зорану Ћопићу, који се терети да је прао новац нарко-боса Дарка Шарића.

- Фабрика је годинама затворена да би на крају била донесена одлука која нама не иде у прилог. Тражили смо да се фабрика изузме из овог процеса јер је евидентно да у њу није улаган никакав нелегалан новац. Међутим, нико није имао слуха за то - рекао је Степановић.

Он је додао да су радници немоћни да било шта ураде, те да једино могу тражити судску наплату потраживања за која имају правоснажну пресуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана