Хонда повлачи возила са тржишта

Глас Српске
Хонда повлачи возила са тржишта

ТОКИО - Јапански произвођач аутомобила "Хонда" потврдио је да, широм свијета, због неисправних ваздушних јастука, повлачи пола милиона возила, јавиле су агенције

Ова вијест стигла је за мање од 24 сата пошто је највећи произвођач аутомобила на свијету "Тојота", објавила да ће поново бити прегледано више стотина хиљада возила, због проблема са кочницама.

Већина возила обухваћених одлуком "Хонде" налази се у Aмерици, а ради се о популарним моделима "акорд" и "сивик" из 2001. и 2002. године.

Из "Хонде" су објавили да је конструкторска грешка довела до опасности од претјераног надувавања и могућег пуцања ваздушних јастука, при чему металне крхотине које се распу могу бити смртносне за путнике.

Прије неколико дана из "Хонде" су најавили повлачење 650.000 возила због грешке која дозвољава продор воде у механизам електронских подизача стакла, због чега може доћи до прегријавања и топљења пластике.

Први опозив аутомобила јапанског произвођача десио се у новембру 2008. године, када је са тржишта повучено око 4.000 аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана