H&М стиже у Србију на јесен

Агенције
H&М стиже у Србију на јесен

Београд - Шведски модни гигант H&М ће 2013. коначно ући на тржиште Србије и отвориће прву радњу у Београду у Делта ситију ове јесени, потврђено је иѕ Штокхолма, преносе агенције.

- Радујемо се отварању прве радње у Београду. Узбуђени смо што ћемо моћи да понудимо нашим купцима у Србији моду и квалитет по најбољим цијенама већ од јесени 2013 - рекао је и извршни директор H&М-а Карл-Јохан Персон.

Компаније H&М и Делта Реал Естате потписале су Уговор о закупу, о отварању прве H&М радње у Србији, па ће овај познати модни бренд отворити своју прву радњу у шопинг-молу Делта сити већ ове јесени, саопштено је из Делта Холдинга.

О доласку познатог свјетског бренда у Србију се говори већ годинама, али су по “крпице” са ознаком H&М наши купци морали да иду у неку од околних земаља. 

Познати су по гардероби намијењеној младима по приступачним цијенама, које су, за разлику од неких брендова, скоро исте у свим земљама у којима H&М послује. 

Како компанија у Србију стиже самостално, а не преко дистрибутера или франшизе, разлике у цијенама у радњама у Београду или на примјер Бечу не би требало да буду веће од једног или два евра. 

Концепт радњи је такав да се обично на великом простору у једном дијелу продаје колекција за тинејџере и дјецу, као и спортска гардероба, модни детаљи попут торби, накита, шналица, док се у другом дијелу могу купити и елегантнији комади гардеробе по нешто вишим цијенама. 

Према неким информацијама, тим из Шведске је боравио у Србији почетком прошле године како би подробније испитао тржиште и тражио локације за своје радње, а говорило се о томе да су планови H&М-а да убрзо после објекта у престоници, отворе радње у још два велика града у земљи. 

Шведска компанија присутна је на више од 40 тржишта свијета, има више од 2.600 радњи, а запошљава скоро 100.000 људи. Дизајном одеће управља тим базиран у Шведској, а производња се врши у више од 800 фабрика широм свијета. 

Осим Србије, шведска модна кућа ће своје радње отворити у 2013. и у Чилеу, Естонији, Литванији и преко франшизе у Индонезији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана