Хипо најуспјешнија банка у Српској

ПР
Хипо најуспјешнија банка у Српској

БAЊA ЛУКA - Хипо Aлпе Aдрија банка Бањалука проглашена је најуспјешнијом банком на тржишту Републике Српске у 2011. години на завршеној традиционалној свечаности одржаној у Банском двору поводом избора најуспјешнијих привредних субјеката у РС који организује Привредна комора РС.

У саопштењу Хипо банке наводи се да је ова банка остварила импресивне финансијске резултате на тржишту РС у 2011. години и постала лидер у свих пет кључних банкарских категорија - активи, депозитима, кредитима, добити и укупном капиталу.

- Хипо банка је у прошлој години на тржишту РС одобрила око 230 милиона КМ нових кредита, што је скоро 50 одсто више него у 2010. години, чиме је потврдила улогу системски најзначајније банке за РС и у временима глобалне кризе. Такође, Хипо банка је прошле године основала и лизинг друштво, Хипо Aлпе Aдрија Лизинг Бањалука, које је једино лизинг друштво са сједиштем у РС - наводи се у саопштењу.

Извршни директор Хипо Aлпе Aдрија банке Бањалука Горан Бабић рекао је да најбоља награда коју једна банка може да добије јесте награда коју даје Привредна комора.

- Тиме се потврђује да смо свој капитал подредили домаћем тржишту и развоју домаће економије - изјавио је Бабић.

Укупни депозити Хипо банке износе више од једне милијарде КМ, док је укупни капитал износио 234 милиона КМ, а адекватност капитала високих 16,4 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана