Хипо брокер агент емисије акција

Т. К.
Хипо брокер агент емисије акција

БAЊA ЛУКA - Хипо брокер, Одјељење за пословање са хартијама од вриједности Хипо Aппе-Aдрија банке а. д. Бања Лука, агент је треће емисије акција акционарског друштва Олимпијски центар Јахорина, вриједне 16 милиона марака, саопштено је јуче из ове банке.

У саопштењу се наводи да се ради о другом највећем прикупљању капитала путем јавне понуде у историји Бањалучке берзе.

Олимпијски центар Јахорина упутио је 25. маја ове године јавни позив свим заинтересованим инвеститорима за упис и уплату акција треће емисије.

- Сви постојећи акционари ОЦ Јахорина имају право прече куповине акција по цијени од марке по акцији. Упис и уплата акција по праву прече куповине вршће се од 9. до 18. јуна 2009. године у просторијама Хипо Aлпе-Aдрија банке у Бањој Луци и пословници Хипо банке на Палама - наводи се у саопштењу.

Послије истека рока за коришћење права прече куповине акција, преостали износ неуписаних и неуплаћених акција биће предмет јавне понуде на Бањалучкој берзи, која ће трајати пет дана од тренутка уношења ових акција у берзански систем трговања.

У саопштењу се истиче да је потребан обим инвестиција по Студији изводљивости инвестиционих улагања у ОЦ Јахорина у првој фази 36 милиона марака за период од 2008. до 2011. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана