Хипо банка постала власник имовине “Импра”

Агенције
Хипо банка постала власник имовине “Импра”

Приједор - Хипо Алпе Адриа банка Бањалука одлуком Основног суда у Приједору постала је власник дијела стечајне имовине приједорске месне индустрије “Импро”, рекао је данас адвокат Александар Сајић, опуномоћеник ове банке, преносе агенције.

- По правоснажности ове одлуке услиједиће укњижење некретнина, а суд такође треба да донесе и рјешење о намирењу којим ће одредити на који начин ће распоредити новац примљен на име купопродајне цијене ради намирења - рекао је Сајић.

Хипо Алпе Адриа банка Бањалука је 26. марта пред Основним судом у Приједору за 4.735.000 КМ купила некретнине, машине, опрему и инвентар “Импра” који су били предмет продаје да би био довршен започети судски поступак у којем је она била тражилац извршења.

- Истовремено, банка интензивно тражи партнера који ће самостално, или заједно са њом, покренути производњу у “Импру”. Са потенцијалним произвођачима банка је у контактима, али ти контакти нису на таквом нивоу да би се већ сада могло јавно говорити о могућем настављачу производње у приједорској месној индустрији - додао је Сајић.

Имовина производног погона “Импра” у Брезичанима код Приједора, која представља дио стечајне масе, првобитно је била процијењена на 14 милиона КМ, а поновним вјештачењем утврђена је њена нова вриједност од 12,5 милиона КМ.

На посљедњој лицитацији у Основном суду у Приједору почетна цијена имовине била је 30 одсто од утврђене вриједности, али, осим Хипо банке, која је и тражилац извршења, није било заинтересованих купаца.

За око 70 радника “Импро” дугује око 270.000 КМ за шест неисплаћених плата, те око 470.000 КМ за доприносе.

Од 2006. године “Импро” је у већинском власништву бањалучког предузећа “Орион три” које је на слободном берзанском пословању купило 56,34 одсто акција ове месне индустрије.

Од 4. априла 2011. године предузеће је у стечају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана