Хипо банка донира више од 40.000 марака

Марина Чигоја
Хипо банка донира више од 40.000 марака

БAЊA ЛУКA - Хипо Aлпе Aдриа банка донираће више од 40.000 марака од 27. до 31. октобра у 18 општина Републике Српске у којима послује, као и у Брчко дистрикту.

Новац ће донирати поводом обиљежавања Међународног дана штедње, 31. октобра, а донације су намијењене јавним институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој здравственој и социјалној заштити.

Хипо Aлпе Aдриа банка Бања Лука јуче је донирала 5.000 марака за шест институција које се брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој социјалној и здравственој заштити у Фочи, Костајници, Дервенти и Мркоњић Граду.

Тиме је ова банка, пету годину заредом, покренула акцију обиљежавања Међународног дана штедње.

- Међународни дан штедње у Хипо банци традиционално је посвећен најмлађима. Осим тога желимо да овим скромним поклонима захвалимо свим локалним заједницама у РС у којима дјелујемо као и њиховим грађанима, нашим клијентима за указано огромно повјерење током ове и протеклих година - рекао је директор Хипо Aлпе Aдриа банке Срећко Богуновић.

Представници Хипо банке Бања Лука 31. октобра, у већим, а дан касније и у мањим општинама обићи ће сва породилишта у Српској, гдје имају своје пословнице и дјеци која се роде на тај дан уручиће штедну књижицу са улогом од 100 марака.

Истовремено, Хипо банка у Мостару организује обиљежавање Међународног дана штедње на простору Федерације БиХ.

Обиљежавање

Међународни Дан штедње обиљежава се 31. октобра, на дан када је 1924. године у Милану одржан први међународни конгрес представника свјетских штедних установа, који су се састали са жељом да пронађу излаз из кризе проузроковане првим свјетским ратом. Ту је одлуку донијело 350 делегата из 27 земаља, који су представљали око стотину милиона штедиша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана