ХЕТ једини власник ХЕ Дабар

Р. Ми.
ХЕТ једини власник ХЕ Дабар

Требиње - Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић изјавио је јуче да ће Хидроелектрана (ХЕ) "Дабар" убудуће бити у стоодстотном власништву "Хидроелектрана на Требишњици" (ХЕТ).

- То не значи да се укида предузеће ХЕ "Дабар", већ само да се обављају организационе промјене у власничкој структури, а 30 одсто удјела који је имала "Електропривреда РС" (ЕРС) преноси се на ХЕТ - рекао је Ђокић на састанку са руководством ЕРС-а, ХЕТ-а и ХЕ "Дабар" у Требињу.

Ђокић је најавио да ће ове године бити интензивиране активности на изради новог закона о електричној енергији, којим ће се ићи и на одређене организационе промјене у систему ЕРС-а.

Директор ЕРС-а Бранислава Милекић изјавила је да ово предузеће остаје при захтјеву за промјену цијене електричне енергије. Милекићева је истакла да је ЕРС врло оптерећен, првенствено повећаном накнадом за коришћење природних ресурса у сврху пуњења Фонда солидарности за обнову РС и другим новим обавезама које плаћа на штету својих прихода и да, без обзира на мјере рационализације за којима су посегли, без поскупљења струје у овој години неће моћи позитивно пословати.

- Овакво стање је дугорочно неодрживо - истакла је Милекићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана