Хенкел отвара фабрику у Билећи до краја мјесеца

Aгенције
Хенкел отвара фабрику у Билећи до краја мјесеца

Билећа - Њемачка компанија Хенкел почет ће до краја мјесеца у Билећи градњу фабрике у којој ће бити запослено стотињак радника, рекао је данас начелник општине Миљан Алексић.

Фабрика ће бити грађена на локацији Дракуљица на излазу из Билеће према Требињу и у њој ће се производити грађевински прашкасти производ на бази цемента за лијепљење керамичких плочица и термоизолацију објеката.

Алексић је истакао да је са представницима њемачке фирме договорено да наредних дана потпишу уговор након чега би одмах почела реализација овог великог пројекта, који ће много значити за оживљавање билећке општине.

Директор Хенкела за јужну регију централноисточне Европе Волфганг Цетл раније је изјавио да је ова инвестиција вриједна око седам милиона еура и да ће нова фабрика бити изграђена по најмодернијим техничким, технолошким и еколошким стандардима.

Изграњом ове фабрике Билећа ће, од једне од најсиромашнијих општина у Републици Српској, постати привредни центар Херцеговине.

У Билећи је прије неколико мјесеци отворена фабрика текстила у којој је запослено неколико стотина радница, а планирани су и други пројекти који ће смањити дугогодишњу незапосленост у овој херцеговачкој општини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана