"Хемофарм" потврдио лидерску позицију

ГС
"Хемофарм" потврдио лидерску позицију

БЕОГРАД - Генерални директор "Хемофарма" Роналд Зелигер рекао је да је ова компанија и у овој јубиларној години, када обиљежава 60. рођендан, потврдила лидерску позицију, али, прије свега, на дјелу показала шта значи борба за здравље људи.

- Од нас се и у временима највећих криза очекује да несметано радимо и обезбиједимо редовно снабдијевање тржишта лијековима. Управо зато, током цијеле године наш циљ је био да обезбиједимо сигурне услове за рад запослених и да произведемо довољно лијекова за све, како за наше грађане, тако и за потрошаче у ЕУ, Русији и другим земљама - изјавио је Зелигер.

Он је навео да су у овој компанији радили ударнички, истичући да искрено вјерује да су запослени у "Хемофарму", заједно са здравственим радницима и фармацеутима, били на првој линији одбране здравља, саопштено је из "Хемофарма".

- Управо зато сам много захвалан свим људима у "Хемофарму", у производним центрима, на терену, као и онима који су из својих домова показали шта све заједно можемо да постигнемо - нагласио је Зелигер.

Компанија "Хемофарм" је ове године, у односу на 2019, увећала обим производње уз одржани ниво од 280 милиона паковања.

- Повећан је обим произведених јединица за шест одсто, тако да је ове године у "Хемофармовим" погонима произведено 6,5 милијарди таблета и других форми - наводе из ове компаније.

"Хемофарм" је током ванредног стања запосленима, који су свакодневно радили на производним локацијама, исплаћивао стимулацију од 10 одсто плате.

- Имајући у виду посљедице које пандемија оставља, не само на физичко, већ и на ментално здравље људи, компанија је заједно са жХемофармж фондацијом спровела програм психолошке подршке за запослене, који је обухватио индивидуалне разговоре са психологом, трибине и радионице са психолозима, као и бројне стручне текстове доступне на интерном порталу - наводе из "Хемофарма".

Из ове компаније су подсјетили да редовно помажу здравствене и друге институције, што је било посебно важно у вријеме актуелне пандемије вируса корона.

- "Штада" и "Хемофарм" су Србији, БиХ и Црној Гори, земљама у којима имају производне погоне, донирали 150 медицинских монитора у вриједности од око 400.000 евра. У исто вријеме, "Хемофарм" фондација је са пет милиона динара (око 42.500 евра) у борби против вируса корона подржала Шабац и Вршац, градове у којима компанија има производњу у Србији - наведено је у саопштењу.

Из "Хемофарма" подсјећају да је, додатно, за здравствене раднике у 18 домова здравља у БиХ донирана и заштитна опрема у вриједности од готово 20.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана