Хаљине, костими домаћих брендовa

Марина Чигоја
Хаљине, костими домаћих брендовa

Бањалука - И поред тешке ситуације у текстилној индустрији у Српској, неколико предузећа успјело је да створи сопствене одјевне брендове, који су постали препознатљиви код нас, а све више то постају и у региону.

Међу најпрепознатљивијим домаћим брендовима свакако је модна кућа "Carmen line", која се већ 19 година бави дизајном, производњом, велетрговином и трговином на мало женске модне конфекције са етикетом "Carmen line".

Ова фирма има производни погон, 12 брендираних бутика и двије франшизе, који се налазе у читавој БиХ, а тренутно запошљава 52 радника.

- Материјали од који се израђују колекције "Carmen lineа" су висококвалитетни и у потпуности увезени из Италије, а плод су рада врхунских италијанских дизајнера, што даје колекцијама ноту актуелности и гаранција да се све оно што се дешава на модним пистама Милана, Лондона, Париза дешава и у производним погонима "Carmen lineа" - рекао је директор ове фирме Зорислав Стојић и напоменуо да је "Carmen line" већ 12 година официјелна модна кућа Избора мис БиХ за избор за мис свијета.

Међу препознатљивим домаћим брендовима је компанија "Exclusive langerie" чија је основна дјелатност производња женског интимног веша и купаћих костима.

- Готово свакодневно радимо како на усавршавању и проширењу производног програма, тако и на очувању високог квалитета, који је данас један од основних мотива нашег пословања. У фирми се тренутно раде двије линије у оквиру колекције женског интимног веша. Једна носи назив "Cooton line" и ради се искључиво од памука, а друга "Micro line" и ради се од микрофибера. Велики значај у нашој производњи имају и колекције купаћих костима, које смо поред женских, због великог интересовања наших купаца проширили моделима за дјецу и мушкарце - истакао је технички директор предузећа "Exclusive lingerie" Борис Толимир.

Фирма "Милтекс" дуже од 20 година бави се производњом модне и радне одјеће, а на домаћем тржишту постала је препознатљива по дизајну и квалитету својих производа.

- Дугогодишње повјерење у пословању настојали смо да оправдамо и сталним развојем и побољшањем производа, повећањем производних капацитета, уводећи нове технологије и сталним стручним усавршавањем - истакла је руководилац продаје у "Милтексу" Вишња Поповић.

У "Милтексу" се креира, дизајнира и производи одјећа намијењена за рад у здравству, угоститељству, грађевинарству као и за рад у тежим индустријским и временским условима, као и одјећа за чуварске службе, те службена одјећа радника на дужности у државним институцијама.

- Такође израђујемо и одјећу за сваки дан, памучне мајице, дуксеве, прслуке - нагласила је Поповићева.

Тржишта

Компанија "Exclusive lingerie" од 2008. године има формиран огранак фирме у Београду, који се бави велепродајом широког асортимана њихових производа у цијелој Србији.

- Наши производи доступни су на тржишту Словеније, Хрватске и Македоније. Оно што бисмо с поносом истакли свакако је наша сарадња са партнерима из Њемачке, који наше производе из колекције купаћих костима, путем интернет продаје, пласирају широм Европе - нагласио је Толимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана