Хаџић тражи да се и за БиХ смање цијене роминга

Aгенције
Хаџић тражи да се и за БиХ смање цијене роминга

Сарајево - Министар саобраћаја и комуникација БиХ Дамир Хаџић упутио је писмо генералном директору Главне управе за комуникационе мреже, садржаје и технологију Европске комисије Роберту Маделину с иницијативом за укључивање БиХ у роминг регулативу Европског парламента "Конект" /CONNECT/.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је Хаџић у писму истакао да би прихватање иницијативе за проширење примјене уредбе ЕУ о цијенама роминга и на БиХ допринијело смањењу роминг цијена сервиса и повећаном промету, што би омогућило даљи развој конкурентности на тржишту.

"Било би обезбијеђено да корисници мобилних јавних комуникационих мрежа, приликом посјете некој од земаља не плаћају превисоке цијене за услуге роминга широм ЕУ, у поређењу са конкурентним националним цијенама приликом позивања и примања позива, слања и примања SMS порука и услуга преноса података", навео је Хаџић.

Он је у писму поновио опредијељеност БиХ за евроатлантске интеграције и за регионалну сарадњу на свим пољима, те истакао да би укључење БиХ у роминг регулативу подржало настојања Савјета министара БиХ да својим грађанима омогући што бољи квалитет живота кроз заједничку сарадњу, иновације и нове технологије.

Хаџић је информисао Маделина о стању у сектору телекомуникација у БиХ и континуираном развоју телекомуникационе инфраструктуре.

Он се осврнуо и на географску позицију БиХ као повезницу између југоисточне и централне Европе и снажну исељеничку заједницу БиХ.

"Надам се да ће ова иницијатива наићи на разумијевање у Европској комисији, те да ће грађани БиХ, као и грађани ЕУ, ускоро осјетити предности оваквог начина сарадње на обострано задовољство", наводи се у Хаџићевом писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана