Гугл преузео Моторолу за 12.5 милијарди долара

Танјуг
Гугл преузео Моторолу за 12.5 милијарди долара

БРИСЕЛ - Служба Европске уније за заштиту конкуренције одобрила је данас да Интернет претраживач "Гугл" преузме произвођача мобилних телефона "Моторолу" за 12,5 милијарди долара, оцијенивши да тај споразум неће знатније утицати на тржиште оперативних система смартфон или патенте за мобилне уређаје, као што су мобилни телефони и таблети.

- Одобрили смо ''Гуглу'' куповину ''Мотороле'' јер смо послије пажљивог испитивања закључили да та трансакција неће нарушити конкуренцију - указао је комесар ЕУ за конкуренцију Хоакин Алмунија.

Европска комисија је оцијенила да не постоји опасност да "Гугл" послије преузимања "Мотороле" спријечи друге произвођаче мобилних телефона да користе популарни оперативни систем "андроид", пренеле су агенције.

Комисија такође не види проблеме с конкуренцијом у "Гугловом" власништву патената за 3Г и другу кључну бежичну технологију.

"Гугл" већ има много начина за подстицаје корисника на коришћење својих сервиса и аквизиција "Мотороле" то неће материјално променити, указала је Комисија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана