Грчке банке биће отворене у понедјељак

Агенције
Грчке банке биће отворене у понедјељак

Атина - Грчке банке биће отворене у понедјељак након што су три недјеље биле затворене, лимити за подизање новца биће релаксиранији, али ће и даље бити вршена контрола капитала, надевено је у уредби грчке владе.

Уредбом је утврђено да лимит за подизање новца током једне седмице износи 420 евра, док ће дневни лимит за подизање новца и даље бити 60 евра, пренио је АФП.

Тронедјељни прекид у раду грчких банака могао би да кошта ту земљу чак три милијарде евра, не рачунајући неостварени приход од туризма, показала је најновија студија.

Грчки дневни лист "Катимерини" је, позивајући се на податке трговинских удружења, објавио да је само малопродајни сектор претрпио штету од 600 милиона евра, при чему је највише погођен сектор малопродаје одјеће.

Замјеник грчког министра финансија Димитрис Мардас је у петак изјавио да ће банке у Грчкој у понедјељак почети са радом.

Грчке банке су затворене од 29. јуна уз контроле капитала које су ограничиле износ који може да се подигне на банкоматима на 60 евра дневно и 120 евра недјељно за пензионере и незапослене без платних картица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана