Грци ипак за строге мјере штедње?

Агенције
Грци ипак за строге мјере штедње?

Aтина - Грчка конзервативна партија Нова демократија, која се залаже за међународно задуживање ове земље и строге мјере штедње, има већу подршку Грка него љевичарска партија Сириза која се противи оваквим мјерама, резултати су четири анкете проведене у овој земљи, преносе агенције.

Нова демократија води над Сиризом за између 0,5 и 5,7 одсто, судећи према данас објављеним анкетама које су провели Елефтерос Типос/Пулс, Рил њуз/МРВ, Вима/Капа и Етнос/МАРК, три седмице прије гласања 17. јуна које се сматра критичним за останак Грчке у еврозони.

Нова демократија и друга највећа партија која подржава строге мјере штедње, социјалистички ПАСОК, имали би комбиновану већину од између 11 и 16 мјеста у парламенту од 300 мјеста, уколико подршка овим странкама остане иста до нових избора.

Грчке власти заказале су нове изборе за 17. јун након што је, послије гласања 6. маја, влада ове земље остала подијељена између партија које подржавају и оних који се противе строгим мјерама штедње које су ЕУ и ММФ наметнули као услов за позајмицу од 130 милијарди евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана