Градња ТЕ Гацко 2 почиње догодине

Агенције
Градња ТЕ Гацко 2 почиње догодине

Београд - Изградња термоелектране "Гацко 2" у РС требало би да почне половином идуће године, поручено је послије потписивања Меморандума о разумијевању и сарадњи на пројекту изградње између РС и кинеских компанија "CMEC" и "Чајна поли груп".

Меморандум је у суботу у Београду, у име РС, потписао министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић у присуству предсједника РС Милорада Додика, који се састао и са кинеским предсједником Си Ђинпингом.

Додик је нагласио да су Кина и Русија значајни економски партнери за Српску.

- Желимо да радимо са њима на неколико важних пројеката. Задовољан сам потписивањем меморандума - рекао је Додик.

Ђокић је нагласио да вјерује у успјех, док је предсједник корпорације "CMEC" Чанг Чун казао да је план компаније да средином идуће године крене у изградњу пројекта у Српској.

- Потписивање меморандума основа је за ту сарадњу и конкретно за реализацију пројекта. Наш сљедећи план је да одредимо шта је потребно на пројектовању и рјешавању финансијске конструкције - рекао је Чун.

Додик је јуче, са највишим званичницима Србије и Кине, обишао Железару Смедерево. Он је у петак стигао у Београд након вишедневне посјете Русији, гдје је учествовао на међународном економском форуму. Предсједник Српске се са властима Санкт Петербурга договорио о наставку привредне сарадње и отварању представништва РС у том граду до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана