Градња ритејл парка Добоју враћа стару славу: Свјетски брендови магнет за шопингхоличаре

Анита Јанковић Речевић
Градња ритејл парка Добоју враћа стару славу: Свјетски брендови магнет за шопингхоличаре

БАЊАЛУКА - Градња ритејл парка у Добоју гдје своје пословнице планира отворити око 40 познатих модних брендова, осим што ће граду вратити стару славу трговачког регионалног центра, донијеће и многа радна мјеста, али и привући хиљаде шопингхоличара и туриста.

Тржни центар “Добој сити парк” гради се у улици Николе Тесле у Добоју, а инвеститор је компанија “City mall ” која већ има продајне ланце у Бијељини, Брчком и Зворнику.

Укупна површина на којој ће се простирати тржни центар у Добоју је око 50.000 квадратних метара, од чега ће се близу 27.000 квадрата односити на продајни простор. Инвеститор пројекта планира да уложи око 40 милиона марака, а отварање се очекује почетком јесени.

У компанији “City mall” кажу за “Глас” да ће ритејл парк имати широк асортиман одјеће, обуће, спортске опреме, модних додатака, као и све за дом и његу. Истичу да ће имати понуду и за школарце и најмлађе.

- У нашем плану су садржаји за опуштање, куповину и забаву, прилагођени различитим узрастима и преференцијама. У оквиру “Добој сити парка” пословнице ће отворити близу 40 познатих европских и регионалних брендова из различитих индустрија пословања. Отварањем центра и пословница унутар њега очекује се између 300 и 400 нових радних мјеста - рекли су у бијељинској компанији.

Додали су да је осим квалитетног и разноликог садржаја, један од циљева и приступачност посјетиоцима због чега су изабрали Добој.

- Након Бијељине, Брчког и Зворника, избор за експанзију нашег пословања је Добој, прије свега због непостојања ритејл парка са сличним садржајем у близини, али и због повољног географског положаја и квалитетне саобраћајне повезаности са Хрватском и ФБиХ - казали су у компанији”City mall”.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић истиче за “Глас” да је градња овог тржног центра највећа приватна инвестиција у граду ове године.

- Циљ нам је да инвеститори што више улажу у Добој јер овакви и слични пројекти имају огроман значај за град. Најбитнија су нам нова радна мјеста, али и чињеница да нас долазак 40 свјетских модних брендова ставља на шопинг мапу РС и БиХ. Добој ће вратити стару славу регионалног трговачког центра, што је био осамдесетих година прошлога вијека. Према процјенама улагача дневно се очекује око 12.000 посјетилаца у центру, што је озбиљан број - рекао је Јеринић.

И вршилац дужности директора Туристичке организације Добој Војислав Рађа сматра да је ова инвестиција веома битна за град, јер ће привући бројне посјетиоце из околних градова али и региона.

- Добој је у бившој држави био изузетно познат по услужним дјелатностима и сигурно ће нови пројекат утицати на већу посјећеност. Надамо се да ће они који буду долазили у једнодневне шопинг излете посјетити и друге локације из наше туристичке понуде попут тврђаве, градског музеја и слично. Вјерујемо да ће и други привредници, мимо трговачког центра, у граду осјетити побољшање - казао је Рађа и додао да је Добој већ дужи период у експанзији и да инвеститори непрестано долазе.

Трудбеник

Нови тржни центар ниче на локацији бивше фабрике компресора и пнеуматских алата “Трудбеник”, чије је непокретности у процесу стечаја за 12 милиона марака купила бијељинска компанија “City mall”. Иако је било очекивања за наставак производње и реорганизацију предузећа, раније је истакнуто да није било заинтересованих субјеката који би задржали ту дјелатност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана