Грађани тестирали фискалне касе

Драгана Ћосић
Грађани тестирали фискалне касе

БAЊA ЛУКA - Порески обвезници који планирају да уведу фискалне системе могли су јуче да тестирају фискалне системе и периферну опрему на мини-сајму фискалних система одржаном у Бањој Луци, у организацији предузећа “Микроелектроника”.

Директор маркетинга у “Микроелектроници” Сања Праштало рекла је да је ово прва презентација фискалних система отвореног типа у Српској.

- Према законским прописима, прије коначне фискализације и имплементације у објекат обвезници не могу да тестирају касу. Они њом могу руковати тек када званично буде купљена и када званично буде фискализована - истакла је Праштало.

Она је додала да је “Микроелектроника” хтјела да изађе у сусрет грађанима, па су организовали сајам, да се грађани упознају с тим на који начин функционише фискални систем.

- Порески обвезници морају да имају фискалну касу плус ГПРС терминал. Представили смо и пратеће елементе, као што су бар код читачи, дигиталне ваге, скенери, додатни принтери и друго - изјавила је Праштало.

Она је додала да ово предузеће планира да организује мини-сајмове фискалних система у неколико градова Српске.

Продаја

Праштало је истакла да је до сада продато око 2.000 фискалних каса.

- За сада је инсталирана само једна фискална каса у РС и то у књижари предузећа “Глас српски - Трговина” - рекла је Праштало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана