Граде фабрику лијекова у Београду

Глас Српске
Граде фабрику лијекова у Београду

БЕОГРAД - Швајцарска фармацеутска компанија "Фарма Свис" средином 2010. године требало би да почне изградњу фабрике лијекова у Београду, у коју ће уложити 20 милиона евра, јавиле су агенције.

Фабрика би требало да упосли око 200 људи, а почетак производње очекује се почетком 2012. године, рекао је директор за развој производње "Фарма Свиса" у Србији Горан Стојановић. Он је истакао да ће нова фабрика повећати производне капацитете "Фарма Свиса" у Србији четири до пет пута и додао да је тренутна годишња производња око девет милиона паковања фармацеутских производа.

Стојановић је навео да ће се у новој фабрици задржати производи из постојећег програма, а у плану је проширивање палете новим лијековима.

Лијекови из нове фабрике планирани су за тржишта Пољске, Литваније, Летоније, Чешке, Словачке, земаља бивше Југославије, Грчке, Мађарске, Бугарске, Румуније, Aлбаније, Израела и Турске.

"Фарма Свис" послује у 20 земаља Европе, тренутно има 750 запослених и у овој години очекује промет у Европи од око 220 милиона евра, од чега је једна трећина остварена захваљујући пословању у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана