Готовински кредити изузетно тражени

Тања Милаковић
Готовински кредити изузетно тражени

БAЊA ЛУКA - Ненамјенски кредити у Српској у посљедњих тридесет дана све више се траже, а банкари објашњавају да је та потражња добрим дијелом подстакнута почетком школске године, те куповином и припремом зимнице и огрева.

Замјеник водитеља Одјељења за пословање са становништвом у Хипо Aлпе Aдриа банци Сњежана Чолић рекла је да се већа потражња за ненамјенским кредитима у посљедњих мјесеца дана може објаснити тиме да је у јулу мјесецу, због  сезоне годишњих одмора, кредитна активност била успорена.

- Велики број клијената у то вријеме путују, те не започињу озбиљније послове, па самим тим ни не подносе захтјеве за кредит - казала је Чолићева и нагласила да је становништво РС веома заинтересовано за ненамјенске кредите, како због повољних каматних стопа тако и због дугог отплатног рока и високих износа који се одобравају.

Она каже да одређене категорије становништва, зависно од својих потреба и планова, имају одређене термине када интензивније приступају потражњи за ненамјенским кредитима.

Ове године, рекла је Чолићева, одобрено је око 3.500 ненамјенских кредита чија се каматна стопа у зависности од врсте и степена обезбјеђења датог кредита креће од 7,25 одсто до 11,75 одсто.

У Рајфазјен банци истичу да је у посљедње вријеме примјетан пораст тражње за ненамјенским кредитима.

- Ове јесени на тржиште излазимо и са низом акција и погодности за наше клијенте како бисмо још квалитетније одговорили на захтјеве тржишта - рекли су у Рајфајзен банци.

Рок отплате ненамјенских кредита у овој банци је до седам година, а каматна стопа се у зависности од врсте кредита и износа креће између 9,94 и 13,99 одсто.

Максимални износ који Рајфајзен банка одобрава за готовинске кредите без хипотеке је 40.000, а са хипотеком до 300.000 марака.

Брзи кредити

У Уникредит банци кажу да у својој понуди имају брзи кредит без жираната и ненамјенски кредит, за које влада и највеће интересовање. Специјална понуда ненамјенског кредита од 30.000 марака даје се на период од пет до десет година по каматној стопи од 11 одсто, кажу у Уникредит банци, а за брзи кредит без жираната у специјалној понуди даје се до износа од 5.000 марака, са роком отплате до пет година и каматном стопом од 13,49 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана