Готов пројекат за требињски аеродром

Глас Српске
Готов пројекат за требињски аеродром

БЕЧ - Бечка консалтинг фирма "Ерпорт консалтинг Виена" израдила је студију изводљивости за изградњу аеродрома у Требињу, а трошкови овог пројекта могли би да досегну и 200 милиона евра, пишу аустријски медији, пренијеле су агенције.

Шеф фирме "Ерпорт консалтинг Виена" Волфганг Еделман изјавио је да пројекат "Требиње" неће услиједити брзо због општих околности финансирања.

"Као и сви аеродроми, то је пројекат инфраструктуре са дугорочним финансирањем. Тренутно је тешко да се за то обезбиједе финансије" истакао је Еделман. Он сматра да аеродром има потпуну економску исплативост и ако његова градња буде каснила. Бечки стручњак очекује позитивне импулсе у авио-саобраћају у првој половини 2010. године, "када ће пројекти аеродрома, који су у посљедњих годину и по чекали, поново да постану актуелни".

Aустријски медији подсјећају да је премијер Републике Српске Милорад Додик потврдио да Влада стоји иза пројекта и најавио да би 2,6 километара дуга писта требало да буде завршена до краја 2010. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана