Гориво поскупљује за пет фенинга

М. Ми.
Гориво поскупљује за пет фенинга

Бањалука - Гориво на бензинским пумпама у Републици Српској од сриједе ће највјероватније поскупјети у просјеку за пет фенинга, рекао је "Гласу Српске" предсједник Удружења власника бензинских пумпи РС Вукашин Војиновић.

Нагласио је да су цијене у рафинеријама "скочиле" за пар фенинга већ прошле седмице, али да на бензинским пумпама упркос томе није било корекције цијена.

- Из рафинерије имамо најаву да ће доћи до поновног скока цијена, због чега ће и бензинске пумпе морати да изврше корекцију цијена горива. Не знамо тачно колико ће бити то поскупљење, али за сада очекујемо да ће гориво поскупјети у просјеку пет фенинга по литру - рекао је Војиновић.

Напомиње да се тренутно цијена горива у РС креће од 2,27 до 2,40 марака.

- На подручју Бијељине је најјефтиније гориво, јер је за литар дизела потребно издвојити 2,27 марака - рекао је Војновић.

У Хрватској је такође најављено поскупљење горива од ове седмице у просјеку за 0,30 куна, па би тако евросупер 95 могао да кошта 1,38 евра, а нова цијена евродизела могла би да достигне 1,29 евра.

Нафта

Цијене нафте на међународним тржиштима пале су испод 107 долара за барел. Цијена барела сирове нафте у Лондону пала је за 1,07 долара на 106,73 долара за барел, док је на америчком тржишту за испоруке у септембру била 1,11 долара нижа и износила је 91,55 долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана