Гориво најјефтинији од почетка године

Марина Чигоја
Гориво најјефтинији од почетка године

БAЊA ЛУКA - Гориво у Републици Српској од јуче је јефтиније за више од десет фенинга по литру, тако да, према новом цјеновнику "евродизел" кошта 1,6 марака, а бензини 1,45 марака по литру.

Ово је најнижа цијена "евродизела" и бензина од почетка ове године.

Предсједник Удружења увозника и дистрибутера нафте и нафтних деривата Републике Српске Вукашин Војиновић рекао је да су се стекли услови да гориво појефтини, па је донијета одлука о смањењу цијена за десетак фенинга.

- С обзиром на то да је дошло до пада цијена у набавци, мислимо да је реално да цијена горива у Републици Српској буде снижена - рекао је Војиновић.

Он је додао да очекује да у наредних неколико дана, а најкасније до краја ове седмице, власници бензинских пумпи снизе цијене "евродизела" и бензина.

- Вјероватно још увијек на бензинским пумпама у Републици Српској има старих залиха које се морају продати, али у сваком случају, ми очекујемо да до краја ове седмице, поштујући пад цијена у набавци власници свих бензинских пумпи снизе цијене горива - истакао је Војиновић.

Према досадашњем цјеновнику "евродизел" је коштао 1,79 марака, док се бензини продају по цијени од 1,55 марака.

Гориво је у овој години најскупље било од 8. до 17. јула, када је литар "евродизела" коштао 2,52 марке, а литар бензина 2,25 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана