Гориво јефтиније до краја седмице

Марина Чигоја
Гориво јефтиније до краја седмице

БAЊA ЛУКA - Цијене горива јуче су на бензинским пумпама у Републици Српској биле неуједначене, јер неки власници нису одмах снизили цијене горива како је договорено, а то ће кажу, учинити до краја ове седмице.

Власници пумпи договорили су се да цијене буду ниже за 10, односно 14 фенинга, па би према новом цјеновнику "евродизел" требало да кошта 1,79 марака, а бензини 1,55 марака по литру.

Предсједник Удружења власника бензинских пумпи Републике Српске Војин Митровић каже да они препоручују цијену, али да власници бензинских пумпи нису обавезни да се придржавају те цијене.

- Нова цијена од уторка се примјењује у Семберији, и ми очекујемо да, у току ове седмице буде примијењена и на осталим пумпама у Српској - истакао је Митровић.

На бањолучким пумпама су најавили снижења горива од данас. Ипак, та цијена опет је виша од оних препоручених.

На пумпама "Крајинапетрола" од данас ће "евродизел" коштати 1,91 марака, супер 1,69, а безоловни бензин 1,71 марку.

- То је снижење у просјеку по пет до шест фенинга, али сљедеће седмице очекујемо да добијемо и дизел Д2 из Рафинерије у Броду који ће вјероватно бити још јефтинији - рекао је директор "Крајинапетрола" Милован Бајић.

На пумпи "Идеалпетрол" такође, појефтињења најављују од данас.

- Бензини ће бити јефтинији за десет фенинга и коштаће 1,59 марака, док је цијена "евродизела" 1,89 фенинга и она тренутно неће бити промијењена, али могуће је да ће до краја седмице и он појефтинити - кажу на овој пумпи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана