Гориво из Брода на пумпама

Марина Чигоја
Гориво из Брода на пумпама

БAЊA ЛУКA - Први литри дизела Д2 из бродске Рафинерије нафте почеће да се продају до краја ове или најдаље почетком сљедеће седмице на бензинским пумпама "Петрол", потврдио је "Гласу Српске" комерцијални директор овог предузећа Никола Лалић.

- Гориво се налази на већини наших бензинских станица и очекујемо да ће у наредних неколико дана бити у продаји. С обзиром на то да Завод за мјере, који баждари пиштоље, мора обићи више од 78 бензинских пумпи, гориво данас не може бити пуштено у продају, али могу да кажем да ће то бити веома брзо, у крајњем случају до краја ове или почетком наредне седмице - истакао је Лалић.

Он је додао да је дизел гориво већ кренуло из Рафинерије у Броду, али да због техничких проблема продаја одмах није могућа.

- Ми смо депоновали гориво на наше бензинске станице, али с обзиром на то да се оно налази у резервоарима, у којима до сада фактички није било робе, баждарење пиштоља се није ни могло извршити док се оно не стави - рекао је Лалић.

Цијене новог горива, каже биће ниже у односу на друге, али за колико, још увијек није желио да открије.

- О цијенама не бих говорио, с обзиром на то да видимо да се оне свакодневно мијењају. Оне јесу, на неки начин дефинисане, али како у времену док се стави у промет може доћи до неких промјена, радије их не бих сада саопштавао. Оне ће, у сваком случају, бити далеко повољније од цијене "евродизела" - нагласио је Лалић.

На бањолучкој пумпи "Идеалпетрол" су нам рекли да још увијек не знају хоће ли и када имати дизел Д2 у понуди.

И у "Крајинапетролу" истичу да још увијек немају прецизне информације о томе да ли ће се и када почети продавати гориво из Рафинерије уља њиховим пумпама.

Гориво

Цијене горива на бензинским пумпама у Републици Српској од уторка су поново снижене тако да "евродизел" сада кошта 1,79 марака, док бензини коштају 1,55 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана