Гордана Латиновић - Стабилизује се тржиште рада РС

Д. К.
Гордана Латиновић - Стабилизује се тржиште рада РС

БAЊAЛУКA - У Републици Српској долази до стабилизације на тржишту радне снаге, што показују и подаци да је стопа незапослености, која је у септембру прошле године износила 38,26 одсто, већ у децембру смањена на 36,6 одсто.

Рекла је ово јуче на конференцији за новинаре у Бањалуци вршилац дужности директора Завода за запошљавање РС Гордана Латиновић.

- У јануару су регистрована 6.282 новопријављена лица на евиденцију Завода, што је за 218 лица мање у односу на децембар прошле године - истакла је Латиновићева и додала да је од укупног броја новопријављених, 1.786 лица без радног искуства, док су се остали на евиденцији нашли због престанка радног односа.

Латиновићева је нагласила да је лани посредством Завода запослено 25.054 становника, чиме је испуњен годишњи план, али да су посредничке активности биле отежане због утицаја свјетске економске кризе на привреду Српске.

- У јануару је регистровано укупно 147.912 незапослених лица, што је за 96 особа више у односу на јануар 2010. и за 2.292 лица више у односу на децембар - казала је Латиновићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана