Голићева и Илић отварају Сајам грађевинарства у Београду

Агенције
Голићева и Илић отварају Сајам грађевинарства у Београду

Бањалука - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић свечано ће сутра у Београду отворити 39. међународни сајам грађевинарства.

Отварање је предвиђено за 11.00 часова у Великој конференцијској сали на Београдском сајму, а након отварања предвиђено је обраћање медијима, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Након обиласка Сајма, Голићева и Илић одржаће радни састанак у просторијама Министарства грађевинарства и урбанизма Србије.

На овогодишњем Међународном сајму грађевинарства /SEEBBE/, под слоганом "Одувек и заувек градити", учествује 833 излагача из 22 земље из Европе и Азије.

Директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, који ће присуствовати отварању сајма, потврдио је Срни да међу учесницима неће бити излагача из Републике Српске.

"Иако је традиционално била учесник, Република Српска ове године из објективних разлога нема своје представнике на сајму", рекао је Цицовић.

На сајму ће се појавити 70 одсто традиционалних излагача из ове области, а организатори очекују посјету од око 50.000 посјетилаца.

Из Београдског сајма је саопштено да ће Међународни сајам грађевинарства трајати до 20. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана