Голић: У општину Пале до сада уложено више од 150 милиона КМ

Срна
Голић: У општину Пале до сада уложено више од 150 милиона КМ

ПАЛЕ- Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да Влада Српске у општину Пале уложила више од 150 милиона КМ, укључујући и неке инвестиције на Јахорини, те да ту неће стати јер добра синергија и добар однос са локалном влашћу резултира много добрих пројеката.

"Општина Пале заслужује да се развија, а сваки нови пројекат и инвестиција доводе до ангажовања разних дјелатности и сарадњом са ресорним министарством", рекла је Голићева новинарима након посјете паљанског Дома здравља, гдје су у току радови на енергетској санацији објекта.

Голићева је истакла да је данас у разговору са општинским руководством на челу са начелником Бошком Југовићем чула његове визије и пројекте које намјерава реализовати на подручју ове локалне заједнице.

Она је истакла да ће Југовић имати подршку Владе Републике Српске као и Владе Србије која је улагала и улаже не само у Пале, него у све општине у Српској.

"Мислим да ће на тај начин општина Пале добити још један замајац у наредном периоду што ће бити за добробит свих грађана који живе на подручју ове локалне заједнице", истакла је Голићева.

Према њеним ријечима, у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност у Републици Српској" санира се објекат Дома здравља Пале захваљујући Влади Републике Српске и надлежном министарству, а вриједност радова је 650.000 КМ.

Она је навела да ће, осим у Пале, одређена средства бити уложена у општину Соколац, гдје ће се енергетски опремити зграда општине и предшкола установа, додавши да је ријеч о пројекту који заједно реализују Министарство и Развојним програм УН.

Голићева је подсјетила да је на подручју Источног Новог Сарајева уложено више од 430.000 КМ у оквиру пројекта енергетске ефикасности објекта који је обухватио двије школе под истим кровом.

Састанку Голићеве и Југовића у кабинету начелника, као и током обиласка здравствене установе присуствовао је и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана