GM продаје аутомобиле преко Ибеја

Глас Српске
GM продаје аутомобиле преко Ибеја

ДЕТРОИТ - Један од бројних покушаја којим се у "Џенерал моторсу" покушавају да се врате у живот, је и недавно најављена акција продаје аутомобила путем популарних Интернет аукција на страници "Ибеја".

Према првим најавама, GM послије недавно објављеног повратка из потпуног стечаја, планира да се бори потпуно новим мјерама и приступу тржишту. Једна од таквих мјера дефинитивно је и продаја аутомобила преко Интернет аукција, у вези чега се још увијек воде преговори са управом "Ибеја".
У "Џенерал моторсу" су одлучили да својим купцима омогуће да до аутомобила дођу тако што ће платити фиксно одређену цијену, или да учествују на уобичајеним аукцијама које се воде и за све остале предмете који се продају на "Ибеју". Главни директор GM, Фриц Хендерсон истакао је да ће компанија на овај начин испробавати ову, али и бројне друге идеје у сарадњи са постојећим заступницима кроз неколико наредних седмица, те се надају да ће забиљежити значајан успјех у наредним мјесецима.

"Џенерал моторс" као један вид "резања" трошкова види у редукцији продајних салона, па тако од данас до краја сљедеће године планирају да смање њихов број са постојећих 6.000, на само 3.600 салона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана