Глухаковић: Куповином домаћих производа развијати предузетништво

Срна
Глухаковић: Куповином домаћих производа развијати предузетништво

Бањалука - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић поручио је данас у Бањалуци да се куповином и кориштењем производа са подручја Српске доприноси развоју домаћег предузетништва, а то је један од најзначајнијих фактора у развоју економије и цјелокупне привреде Републике Српске.

На састанку са представницима великих тржних центара у Републици Српској, Глухаковић је рекао да се унапређењем развоја трговине на подручју Српске могу очувати постојећа радна мјеста, створити услови за нова запошљавања и смањити спољнотрговински дефицит.

"Основни циљ бројних активности прописаних 'Стратегијом развоја трговине Републике Српске' је бољи пласман домаћих производа у малопродајним објектима, те је састанак био прилика да се разговара и о измјенама и допунама Закона о трговини", саопштено је из Министарства трговине и туризма.

У саопштењу се наводи да су представници тржних центара "Конзум", "Тропик", "Бинго", "Том" и "Фрукта Трејд" изразили спремност да унаприједе пласман домаћих производа на својим рафовима, уз напомене да произвођачи морају одржати добар квалитет производа, али и радити на модернизовању њиховог изгледа и амбалаже.

Наставак активности Министарства трговине и туризма на подршци развоја домаће производње је и Конференција "Маркетинг у трговини, брендирање производа и услуга", која ће бити одржана сутра, а чији је циљ стварање бренда у Српској, саопштено је из Министарства трговине и туризма Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана