Гаспромњефт раскинуо уговор са Нафтним терминалима БиХ

РТРС
Гаспромњефт раскинуо уговор са Нафтним терминалима БиХ

Плоче - Највећа руска државна нафтна компанија Гаспромњефт, која је прије неколико мјесеци купила ОМВ-ов ланац бензинских пумпи у БиХ, отказала је двогодишњи уговор о закупу складишта у "Нафтним терминалима БиХ" (НТФ) у Плочама.

Отказивањем овог уговора НТФ је изгубио близу три милиона КМ (1,5 милиона евра), јер је Гаспромњефт по уговору на двије године требао да плаћа 60.000 евра мјесечно, каже генерални директор "Терминала БиХ", Расим Кадић, а преноси Дневни Аваз.

Гаспромњефт је, након куповине ОМВ-ових пумпи у БиХ, основао у Сарајеву фирму "Г - петрол" која је прије неколико дана упутила званично писмо на адресу НТФ-а како би од 1. јула отказали закуп складишта које је до тада користио ОМВ. Ријеч је о резервоару укупне запремине од 10.000 кубних метара.

Кадић каже да је НТФ већ расписао јавни позив за закуп складишта како би ријешио ову ситуацију. Он наглашава да су се Руси обавезали да ће у наредна два мјесеца исплатити сва средства везана уговором који је важио до децембра мјесеца.

- Имаћемо штету уколико убрзо не нађемо новог купца који нам је потребан да нормално функционишемо. За сада имамо једино вишегодишњи уговор о закупу с Петролом, и он важи до 2018. године, сви други су на двије године, каже Кадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана