Гаспром се повукао из куповине грчког ДЕПА

Агенције
Гаспром се повукао из куповине грчког ДЕПА

Москва, Атина - Руски енергетски гигант Гаспром повукао се из надметања за приватизацију грчке гасне компаније ДЕПА, што је нови ударац програму приватизације који покушава да спроведе Влада у Атини, преносе агенције.

Конкурс за приватизацију ДЕПА истекао је у недјељу и није било заинтересованих, потврдио је министар развоја Асимакис Папагеоргију.

- Биће поново размотрена ситуација и расписан нови тендер у будућности, а услови ће бити много повољнији и омогућиће учешће више заинтересованих - рекао је Папагеоргију.

Информација да је пропао тендер за продају ДЕПА одмах се негативно одразила на кретања на Атинској берзи, која је данас забиљежила пад од пет одсто.

У међувремену, у Атини су се састали представници међународних кредитора, које чине ММФ, ЕУ и Европска централна банка, са министром финансија Јанисом Стурнарасом.

Грчка тражи да јој се одобри смањивање високих пореза који су уведени као антикризна мјера, а као аргумент наводи да су испуњени постављени циљеви у смањењу дефицита јавног сектора.

У првих пет мјесеци грчки дефицит износио је 984 милиона евра, што је боље од првобитних прогноза.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана