„Гаспром: Изградња гасовода почеће на вријеме

Агенције
„Гаспром: Изградња гасовода почеће на вријеме

Београд - Градња гасовода "Јужни ток" почеће на вријеме, упркос тврдњама челника Европске комисије да су билатерални уговори које је Русија закључила са земљама укљученим у овај пројекат, међу којима је и Србија, противни законима ЕУ и да морају поново да се уговарају - речено је у "Гаспрому".


У московској централи "Гаспрома", који води овај пројекат, кажу да вјерују да пројекат "Јужни ток" није угрожен.

"Надамо се да ћемо добити све потребне дозволе и ускоро започети процес изградње", рекли су "Блицу" у "Гаспрому".

Извршни директор предузећа "Јужни ток-Србија", заједничког предузећа "Гаспрома" и "Србијагаса", Душан Бајатовић изјавио је да су сви билатерални споразуми достављени Бриселу на вријеме, као и да неће бити било каквих нових преговора између Русије и Србије и осталих земаља учесница у пројекту "Јужни ток", јер су сви споразуми рађени на међудржавном нивоу.

Он је додао да се изградња овог енергетског пројекта кроз Србију никако не доводи у питање, јер је "све урађено по процедури" и све кључне дозволе су издате.

"Недостају још само грађевинске дозволе које ће бити издаване по лотовима, дакле у ходу како буде одмицала изградња", рекао је Бајатовић за овај лист.

Кључна замјерка Европске комисије свим земљама јесте што се "Гаспрому" даје ексклузивно право да буде једини добављач гаса. /крај/вш

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана