Гашић: Подршка успјешној прерађивачкој фирми "Спектар дринк" из Бијељине

Срна
Гашић: Подршка успјешној прерађивачкој фирми "Спектар дринк" из Бијељине

БИЈЕЉИНА- Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић посјетила је данас успјешну прерађивачу фирму "Спектар дринк" у Бијељини и похвалила њихов рад заснован на кориштењу домаћих сировина, што је подршка и малим пољопривредним произвођачима.

"Ово предузеће је примјер како треба да се ради, са увезаном производњом, одличним пословањем и кориштењем домаћих производа, чиме даје велики допринос развоју привреде у регији", рекла је Гашићева.

Она је оцијенила да "Спектар дринк" заслужује пуну подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства, поготово што је одржао производњу и задржао раднике и у тешким мјесецима током пандемије вируса корона, која је изазвала затварање граница и отежан рад привреде у свијету.

Директор "Спектар дринка" Ђорђе Славињак рекао је новинарима да ова фирма има дугогодишњу успјешну сарадњу са Владом Републике Српске и ресорним министарством и њихову константну подршку, вербалну и финансијску, поготово када је ријеч о откупу пољопривредних производа.

"Увијек је битно подржати село и пољопривредне произвођаче, поготово у тешко вријеме негативних ефеката вируса корона, да би био сачуван континуитет производње и пласмана на домаће и инострано тржиште", навео је Славињак.

Овај успјешни привредник каже да је "Спектар дринк", који има 80 запослених, прошле године имао производњу вриједну шест милиона КМ, од чега је 30 одсто био извоз, а ове године имају пад извоза у приморје због лоше туристичке сезоне, због чега очекују нешто лошији биланс.

У току посјете Бијељини министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић је у Градској управи разговарала са градоначелником Мићом Мићићем, са којим је посјетила предузеће "Спектар дринк", након чега су заједно посјетили и туристички комплекс Бања Дворови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана