Гарнитуре из Српске освајају инострана тржишта

Глас Српске
Гарнитуре из Српске освајају инострана тржишта

БЕОГРAД - Дрвна индустрија "Марко" и фабрика намјештаја "Јавор" из Приједора, те фабрика "Метал" из Градишке и компанија "ГМП" из Лакташа представљају Републику Српску на 48. сајму намјештаја, који је отворен јуче у Београду.

Осим фирми на заједничком штанду Привредне коморе, на посебном штанду представио се и бањалучки огранак фирме за продају намјештаја "Блек ред вајт", пренијела је Срна.

Директор Привредне коморе Републике Српске Драгица Ристић рекла је да се Српска на београдском Сајму представила и у каталогу који садржи још 50 произвођача из области производње намјештаја и прераде дрвета.

- Произвођачи из Републике Српске покушаће сусретима са колегама из Србије, да се договоре о могућој заједничкој сарадњи или наступу на трећим тржиштима, а током сајма моћи ће и да присуствују заједничким скуповима привредника из Словеније и Србије из ове области - рекла је Ристићева и додала да је Сајам намјештаја у Београду одлична прилика да се привредници из Српске упознају са пословним партнерима и склопе нове уговоре.

Међународни сајам намјештаја, опреме и унутрашње декорације, који траје до 21. новембра на београдском Сајму, отворио је министар трговине и туризма Србије Слободан Милосављевић.

Он је казао да индустрија намјештаја мора да прошири простор за извоз, јер је тренутно потпуно оријентисана на тржиште Европске уније, CEFTA и Русије.

- Нешто бољи резултати наше економије требало би да подстичу и предузећа и становнике да више купују намештај, чему треба да допринесу и повољни потрошачки кредити - рекао је Милосављевић.

Намјештај ће на Сајму у Београду представити више од 500 излагача из 15 земаља.

Купцима се, под слоганом "Ин мјесто за намјештај", нуде производи домаћих и иностраних произвођача по цијенама нижим од десет до 40 одсто.

Руско тржиште

Чланови удружења привредника из области шумарства и прераде дрвета Републике Српске и Србије разговарали су јуче у Београду о могућностима да предузећа из РС искористе преференцијале које Србија има са Русијом, ради наступа на руском тржишту.

Секретар Удружења шумарства и прераде дрвета у Привредној комори РС Лазо Шиник рекао је да би домаћи произвођачи већ идуће године могли да доспију на тржиште Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана