FXLider читаоцима Гласа Српске поклања 50 Евра за трговање цијеном акција Microsoftа на свјетској берзи

Агенције
FXLider читаоцима Гласа Српске поклања 50 Евра за трговање цијеном акција Microsoftа на свјетској берзи

Недавна изјава CEO-а Microsoftа Satya Nadella-e да ће Microsoft у будућности много поузданије остваривати добит него што је то био случај у прошлости одјекнула је Wall Street-ом.

FXLider читаоцима Гласа Српске даје 50 еура за успjешан почетак трговања циjеном акција Microsoftа и других највећих компанија на свjетској берзи, јединој берзи на којој инвеститори могу зарадити и када цijене акција расту, али и када цijене акција падају.

Откријте свjетску берзу – Преузмите 50 Евра овдjе

Након двочасовног  састанка CEO-а Microsoftа и финансијских аналитичара, изнијет је план према коме ће будуће пословање компаније бити знатно мање зависно од софтверских производа везаних за десктоп рачунаре.

’Овим Microsoft покушава да се удаљи од продаје софтверских пакета који доносе једнократни приход од продаје ка претплатничком моделу као што је случај са Netflixом или уговорима са мобилном телефонијом. Да би овај претплатнички пословни модел успjешно функционисао,  Microsoft ће морати да прошири базу корисника Windows оперативног система. Због тога је одлучено да се Windows трансформише  тако да може да се користи и на мобилним уређјајима као и на традиционалним лаптоповима’ кажу у FXLider-у.

Према процјенама Microsoft-а, претплате на софтвер би требало да привуку већи број корисника којима би временом била понуђена и опција претплате на друге производе као што су мобилне апликације, а што би у коначном резултату донијело и већи приход по кориснику.

’И друге софтверске компаније као што су Oracle и Adobe Systems такође праве сличне промене. Као и оне и Microsoft путем иновација покушава да у очима инвеститора остане компанија која се и даље развија а не она чији су најбољи дани у прошлости’ наводе у FXLider-у.

Ипак, трансформација Microsoft-а ће бити комплекснија него код других компанија због огромног броја већ постојећих корисника како персоналних тако и корпоративних рачунара.

Откријте свјетску берзу – Преузмите 50 Евра овдје

Као резултат новог пословног модела за Windows , Microsoft очекује јак раст прихода макар на краћи рок. Током априла цијена акција ове компаније порасла је 23.50%.

FXLider ima ekskluzivnu saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана