Формирање Савјета за контролу помоћи

Глас Српске
Формирање Савјета за контролу помоћи

СAРAЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић изјавио је да посљедња верзија Нацрта закона о систему државне помоћи у БиХ предвиђа формирање Савјета БиХ за контролу државне помоћи, као независног оперативног тијела за контролу државне помоћи у БиХ.

- Предложен је нацрт закона о систему државне помоћи у БиХ којим се дефинишу имплементациона тијела у закону, односно Савјет министара, ентитетске владе и Влада Брчко дистрикта БиХ. Ово је веома битно, јер се у складу са уставним и законским надлежностима државе и ентитета, треба направити оквир за систем државне помоћи, у коме ће свака страна имати своју позицију и улогу - појаснио је у интервјуу Срни Зиројевић.

Он је нагласио да би, по угледу на Фискални савјет БиХ, овај Савјет имао свој секретаријат задужен да пружа административно-техничку помоћ члановима Савјета и финансирао би се у једнаким омјерима из буџета институција БиХ и ентитета.

Према његовим ријечима, веома је битна информација да се државна помоћ третира као она која је забрањена, затим дозвољена државна помоћ и државна помоћ која може бити дозвољена, а прелази праг "де минимис".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана