Форбс долази у Београд

Aгенције
Форбс долази у Београд

Београд - У Србији ће од сутра у вишедневној посјети боравити потпредсједник познате америчке Издавачке компаније “Форбс” Кристофер Форбс, који ће се састати са српским званичницима и посјетити културне знаменитости Београда и Србије, јавиле су агенције.

Планирано је да се Форбс сусретне са премијером Србије Ивицом Дачићем, првим потпредсједником Владе Aлександром Вучићем, министром финансија Млађаном Динкићем, као и са патријархом Иринејом.

Форбс, који долази у Београд на позив Дачића, посјетиће Храм Светог Саве у Београду, као и Народну библиотеку, Музеј Паје Јовановића, Конак књегиње Љубице, Галерију фресака, те Бели двор на Дедињу, као и Опленац – саопштено је из Владе Србије.

Он ће се састати и са делегацијом “Телекома Србија”, “Електропривреде Србије”, а планиран је састанак и са руководством “Фијата” и обилазак Фијатове фабрике у Крагујевцу.

Предвиђено је да Форбс и Дачић одрже конференцију за новинаре у уторак, 26. марта, касно поподне.

Форбс ће боравити у Србији до сриједе, 27. марта.

Дачић је у фебруару у Њујорку посјетио сједиште “Форбса”, компаније која издаје магазин са списком најбогатијих људи у свијету, и тада је најавио да ће Кристофер Форбс доћи у Београд како би разговарао о уласку страних инвестиција у Србију.

- Договорили смо се да имамо неколико заједничких пројеката, а да се о свему томе договоримо у наредном периоду, да у њиховим часописима буде презентована Србија и да пробамо да заједнички организујемо регионалну мини конференцију са учесницима из целог света - рекао је тада Дачић.

“Форбс” је медијска издавачка кућа у приватном власништву, а њено најистакнутије издање је “Форбес”, најстарији од већих националних пословних магазина.

Оснивач “Форбса” је Берти Чарлс, рођен 1880. године у Шкотској, који је 1917. године основао “Форбес” магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана