Фирме уговарају нове послове

Ж. К.
Фирме уговарају нове послове

Бањалука - Привредници из РС и Србије покушаће да прошире досадашњу и успоставе нове видове сарадње, те размијене искуства на пословном форуму у Бањалуци, који ће бити одржан од 18. до 20. новембра.

Учешће на Форуму о привредној сарадњи РС и Србије "Бањалука 2015" већ су потврдиле 53 фирме из РС и 49 из Србије, а заинтересовани се могу пријавити до 14. новембра. Учесници долазе из осам области - текстилне, пољопривредне и прехрамбене, металопрерађивачке, дрвне, пластичне и аутоиндустрије, те сектора информационих технологија и туризма.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа РС Маринко Ђукић каже да радни дио форума почиње 19. новембра, када ће учесници представити примјере добре привредне сарадње, а биће одржани и непосредни сусрети привредника, на којима ће договарати нове послове. Учесници форума ће 20. новембра посјетити пословну зону Александровац код Лакташа.

- Предвиђено је да буде потписан и меморандум о сарадњи Агенције за развој малих и средњих предузећа РС и Националне агенције за регионални развој Србије, који ће бити оквир за интензивирање већ добре сарадње. Биће одржан и округли сто на којем ће учествовати представници локалних развојних агенција из РС и Националне агенције за регионални развој из Србије - каже Ђукић.

Скуп је подржало Министарство индустрије, енергетике и рударства РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана