“Finance”: Плате превисоке за оно што Словенци производе

Агенције
“Finance”: Плате превисоке за оно што Словенци производе

Љубљана - Словеначке плате превисоке су за оно што су способни да произведу, а имају и превише радника за послове које обављају, преносе агенције.

Љубљански лист "Finance" признаје да је то “богохулна, окрутна и неправедна” тврдња, која ће “прије или касније” морати да буде изречена.

Извоз, једини покретач словеначке привреде, у константном је паду, пише “Финанце”, преносе портали.

- Не само да немамо довољно готових производа које свјетско тржиште жели да купи, већ чак и оно што смо раније извозили други могу да произведу по нижим цијенама него ми - наводи лист.

Истичу да је Влада у Љубљани прошле године пропагирала реформе, наводећи да ће “оне помоћи да боље живимо у будућности”.

- Ове године, реформе имају циљ да сачувају посљедње преостале заостатке економије, јер је то једини начин да покажемо инвеститорима да је Словенија у стању да измијени своје социјалистичке принципе и да је свјесна измијењених глобалних околности - наводи “Finance”.

Јавни сектор гуши приватни сектор.

- Послије снижења плата, мора одмах да услиједи схватање да су трошкови становања прескупи. И морамо себи да признамо да је Словенија сиромашнија него што можемо да замислимо - оцјењује лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана