Филипс отпушта више од 2.000 радника

Aгенције
Филипс отпушта више од 2.000 радника

Aмстердам - Компанија "Филипс електроникс" саопштила је да ће отпустити још 2.200 радника, у покушају да додатно смањи трошкове пословања, јавиле су агенције.

Холандска фирма раније је објавила програм "резања" трошкова вриједан 800 милиона евра, који је сада повећан на 1,1 милијарди евра.

Резови се проводе у вријеме тешких економских услова и високих трошкова за пензије, саопштила је компанија, а преноси Би-Би-Си.

"Филипс" је прошле године отпустио хиљаде радника у оквиру плана директора Франса ван Хоутена о реструктурисању пословања овог електронског гиганта.

Компанија је прошле године забиљежила губитак од 1,3 милијарди евра, али је од тада остварила два узастопна профитабилна квартала.

- Компанија је утврдила да има додатне прилике за уштеду, укључујући здравствену заштиту и сектор сијалица, како би додатно смањила неефикасност и комплексност пословања - наводи се у саопштењу.

У тексту се додаје да ће резови бити довршени до 2014. године и да су пословне операције "Филипса" нарочито опале у Кини и Европи.

"Филипс" тренутно запошљава око 116.00 људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана